Toegangsprijzen & arrangementen

Toegangsprijzen

Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar:  

€ 7,50 p.p.

Kinderen 0 - 7 jaar:

Kinderen 8 - 12 jaar:

Gratis

€ 3,50 p.p.

Scholen (basis + voortgezet onderwijs):

€ 3,25 p.p.

Pin betaling is mogelijk.

 

 

De museumjaarkaart is niet van toepassing op het Weverijmuseum

Groepsafspraak (groter dan 4 pers.) aanmelden via onderstaand contactformulier.

Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Gratis WiFi

Arrangement 1 betreft "Luncharrangement".

Betreft entree Weverijmuseum + lunch (vanaf 10 tot 50 personen)
Dit Arrangement wordt aangeboden voor € 17,50 p.p.
(Lunch bestaat uit verse soep – diverse soorten brood / broodjes – diverse soorten beleg - komkommer / tomaat - jus d'orange / melk - fruit / yoghurt - 1 kop koffie / thee).
Informeer eerst of dit arrangement op de gewenste dag mogelijk is.
2 weken van tevoren reserveren
(wijzigingen zijn tot 3 werkdagen voor de afspraakdatum mogelijk).
Groepsafspraak aanmelden via onderstaand contactformulier.

Arrangement 2 betreft "Gebakarrangement"

Betreft entree Weverijmuseum + 2 keer koffie/thee plus gebak.
Dit arrangement (vanaf 4 personen) wordt u aangeboden voor
€ 13,50 p.p
Minimaal 3 werkdagen vooraf reserveren.


Arrangement 3 betreft "Thema rondgang"

Betreft thema rondgang door Geldrop en Weverijmuseum.
Dit Arrangement wordt aangeboden voor € 9,50 p.p. Historische rondleiding door het centrum van Geldrop in combinatie met een bezoek aan het weverijmuseum. Centraal staat het ontstaan en de geschiedenis van de textiel. Bovendien wordt er aandacht besteed aan de architectuur uit de 19e eeuw, uit de tijd dat er in het centrum van Geldrop maar liefst 16 textielfabrieken waren. (1872). De route begint bij de kasteelhoeve (Mierloseweg 1) alwaar U gratis uw auto kunt parkeren op het aangrenzende parkeerterrein. Vandaaruit gaat de route naar het kasteel, de Brigidakerk en de Heuvel het centrum van Geldrop. Dan loopt U door de Wielstraat en de Molenstraat naar het weverijmuseum. De gids vertelt U alle bijzonderheden over de eerste bewoners van het kasteel, de Strabrechtse Heide die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontstaan van de textielindustrie en over de huizen van de textielfabrikanten. Het Weverijmuseum bestaat voor een deel uit een interactieve afdeling met 2 filmruimten die de textielontwikkelingen van 3000 jaar voor Chr. tot heden weergeeft en een weefzaal waar u een zelfstandige rondgang kunt maken met ondersteuning van diverse informatiedisplays (met beeld en geluid) die u een registratie geeft over hoe het vroeger was. In de weefzaal zijn regelmatig medewerkers aanwezig die producten maken welke in de museumwinkel te koop zijn. Zij demonstreren verschillende machines en beantwoorden uw vragen graag.

Deze rondleiding is mogelijk na tijdige afspraak (± één week) met de coördinator van “Rondje Geldrop”: de heer Andre Josiassen: telefoonnummer: 040-2856370 of met de voorzitter:
de heer D. de Kock: telefoonnummer: 040-2855543. De rondleiding kan gepland worden op elke woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Duur van de rondleiding: één uur door het centrum en één uur door het Weverijmuseum. Kostenverdeling:
€ 3,- p.p. voor “Rondje Geldrop” € 6,50 p.p. voor het Weverijmuseum en (kinderen jonger dan 12 jaar gratis). De € 6,50 graag afrekenen bij binnenkomst in het Weverijmuseum.

Arrangement 4 "Wol & Weverij belevingstocht"

Betreft een Wol & Weverij belevingstocht. Dit arrangement wordt u aangeboden voor € 39, - p.p.
Het is mogelijkheid om per fiets of per auto hieraan deel te nemen. Dit arrangement start en eindigt bij Kaffee Peijnenburg en omvat op diverse locaties met uitgebreide informatie over het schaap, schapenworkshop, bezoek aan het Keelven, bezoek aan het Weverijmuseum. Aan de inwendige mens is ook gedacht in de vorm van koffie, koek, soep, lunch, drankjes. Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht bij Kaffee Peijnenburg Tel. 040-2867000 info@kaffeepeijnenburg.nl

Bekijk het Wol en Weverijarrangement in pdf >

Weverijmuseum Geldrop maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x