Evenementen

Finale eerste Monumentenfestival in Ontmoetingscentrum Hofdael!

 Op zondag 13 september kun je van 11.00 uur tot 16.30 uur genieten van klassieke muziek! Maar liefst negen(..) Geldropse organisaties werken samen om van dit festival een regelrechte happening te maken. In drie rijksmonumenten spelen leden van het Haydn Orkest Brabant. Te beginnen in het Weverijmuseum, daarna in het kasteelpark, waarna de Brigidakerk wordt aangedaan. Om te eindigen in Ontmoetingscentrum ‘Hofdael’ waar het volledige orkest muziek van naamgever Joseph Hayn speelt. Ook het 23ste pianoconcert van Wolfgang Amadeus Mozart staat op het programma. Alle reden dus om op 13 september Geldrops’ bruisende centrum op te zoeken!

Het volledige programma van zondag 13 september

Om 11.00 uur opent wethouder Rob van Otterdijk in het Weverijmuseum het eerste Monumentenfestival waarna presentator Eric Kolen molenaar Hans Tielemans aan de tand voelt over de functie van het reusachtige waterrad in het Weverijmuseum. Hierna speelt een strijkkwartet ontspannende muziek van Haydn en Mozart mét Het publieksdeelname!

Daarna wandel je op je dooie gemak naar het natuurrijke park van Kasteel Geldrop. Daar speelt rond 12.30 uur een blazersensemble van het Haydn Orkest Brabant in de openlucht.  Met muziek van Mozart en wel maar liefst zes delen uit zijn beroemde en zaligmooie ‘Divertimento’.

Hierna doe je de Brigidakerk aan. Organist Axel Wenstedt speelt om 13.30 uur op het bekende Vollebregtorgel muziek van onder andere Bach, Bruckner en Satie. Bovendien speelt de organist samen met viola d’amore-speler Rob Meeusen o.a. het wereldberoemde ‘Cent mille chansons’ van Frida Boccara.

De finale van dit eerste Monumentenfestival vindt plaats in Ontmoetingscentrum ‘Hofdael’. Vanaf 14.30 uur word je muzikaal verwelkomd met een klavecimbel en traverso. Daarna om 15.00  uur speelt het voltallige Haydn Orkest Brabant onder leiding van Jos de Hoon. Na 16.15 uur is er nog alle gelegenheid om gezellig na te genieten met een ha[je en drankje!

Een mooi muzikaal programma in drie rijksmonumenten met een feestelijke afsluiting door het Haydn Orkest Brabant in Ontmoetingscentrum ‘Hofdael’. Misschien wordt het wel een mooie traditie, de Geldropse variant op de landelijke Open Monumentendag!

Vanwege de coronamaatregelen moet je je wél opgeven wil je één of meerdere concerten bijwonen. In het Weverijmuseum kunnen 40 mensen een plaats vinden, in het kasteelpark is er feitelijk geen limiet, mits de anderhalve meter in acht wordt genomen, de Brigidakerk kan 120 toehoorders herbergen, terwijl in ‘Hofdael’ 60 mensen een stoel kunnen bezetten! Opgeven doe je via: p.couturier.cadd@gmail.com


Inrichting vitrines

Ank Hazelhoff, met 2 en 3 dimensionale weefsels

Na vele handvaardigheden, zoals boetseren, hout bewerken, zilversmeden en kleding maken kwam ik in aanraking met weven. Nu kon ik iets van draad tot kledingstuk maken.
Begin jaren 80 kon ik in de buurt een beginnerscursus volgen. Hierna ging alles in een stroomversnelling. Diverse andere cursussen volgden. O.a. een driejarige opleiding miniatuur weven. Hier leerde ik veel over vormgeving, maar miste daarbij vaak mijn weefgetouw. Daarna volgde ik een driejarige weefopleiding in Gouda bij Marijke Dekkers.
Hier heb ik weg gevonden met het kunnen maken van 2 en 3 dimensionale weefsels door het gebruik van koperdraad in het weefsel. Het is boeiend als het ware te boetseren met draden en zo een beeld te vormen.
Extra bij het weven is dat je er door de draden kleur aan kan toevoegen.

De vitrines zijn de komende maanden te bezichtigen tijdens openingstijden van het Weverijmuseum en/of Centrum Hofdael.
Openingstijden Weverijmuseum: elke woensdag, donderdag, zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur.Kunstzinnige Textielmarkt

kunstzinnige textielmarkt - geldrop - weverijmuseum
Foto impressie van een eerdere textielmarkt.

Als gevolg van de onduidelijke ontwikkeling van het corona virus heeft het Weverijmuseum besloten, de "Kunstzinnige Textielmarkt" op zaterdag 6 juni 2020 niet door te laten gaan.
 

Weverijmuseum Geldrop maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluit
x