Pers en overig nieuws

Op woensdag 2 mei 2018 heeft het Weverijmuseum na een grondige herinrichting zijn deuren weer geopend voor bezoekers.

Er is in het Weverijmuseum veel te ontdekken en te leren over het verleden van de textielindustrie.

Hierbij een paar voorbeelden van de vernieuwingen

P5064965 Verkleind
P5064958 Verkleind

Grote Garenklos met binnenin een                                     Grote Interactieve Techniekwand
belevingsruimte

P5064975 Aangepast Verkleind
P5064973 Verkleind

De nieuwe ruimte met het 130 jaar oude smeerkussen getouw waarop nog steeds smeerkussen gemaakt worden voor diverse museum spoor- en trambanen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Crowdfunding
Het
Weverijmuseum Geldrop - Herinrichting voor de toekomst!
Graag nemen we u mee naar Geldrop waar zich het prachtige Weverijmuseum bevindt. Het Weverijmuseum Geldrop, een in zijn soort uniek museum, dat de herinnering aan Geldrop als belangrijke textielstad in de 19e en 20e eeuw daadwerkelijk tot leven brengt. Dit begint al met het gebouw waarin het museum is gehuisvest: een markant fabrieksgebouw bij de Kleine Dommel, waarin vroeger de "Wollenstoffenfabriek A. van den Heuvel en Zoon'' was gevestigd. Het wordt nog versterkt als u het museum binnen gaat. Een en al bedrijvigheid. De weefgetouwen, vaak wonderen van techniek, staan volop te kletteren zoals dat bij de wevers heet en worden bediend door enthousiaste vrijwilligers die vroeger als wever actief waren of anderszins betrokken waren bij de textielindustrie.

Het Weverijmuseum heeft uw hulp nodig!

Het Weverijmuseum wil klaar zijn voor de toekomst en er staat een grote herinrichting gepland!
Om het voor bezoekers nog aantrekkelijker te maken hebben we iets unieks ontwikkeld:

Een pronkstuk van het nieuwe museum is De Techniekwand. Een beleving voor jong en oud! Lees verderop meer over deze spectaculaire attractie!

Om deze Techniekwand mogelijk te maken willen we samen met u de benodigde €33.000 euro ophalen.
Hiermee bieden we onze bezoekers een hedendaagse, moderne attractie en is het Weverijmuseum klaar voor de toekomst!

Op de website voordekunst.nl kunt u doneren aan ons project via de volgende link:

Of zoek op voordekunst.nl naar Weverijmuseum Geldrop.

• Je geld terug als het project niet slaagt

Elk bedrag te doneren vanaf €10

Geen transactiekosten

Doneer openbaar óf anoniem

•   Tip € 250 of meer
    We zijn je enorm dankbaar! U krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de heropeningsceremonie van het Weverijmuseum.

• € 10 of meer
    Ik wil graag dit project steunen maar hoef daarvoor geen tegenprestatie!

• € 25 of meer
    Fantastisch! U krijgt van ons 2 gratis toegangskaarten voor het hernieuwde weverijmuseum

• € 60 of meer
    Helemaal fantastisch! U krijgt het unieke kinderboek Het geheim van het verdwenen katoenpad geschreven door Marianne Canters.

• € 100 of meer
    Top! Je draagt het museum een warm hart toe! U krijgt een set van unieke portretten en verhalen over Mijn werk in de textiel opgetekend door José van Lange Geraerdts

• € 500 of meer
    Uw naam wordt vastgelegd op de nieuwe Textielwand als één van de mensen die deze wand mogelijk hebben gemaakt

• € 750 of meer
    U krijgt een unieke stadswandeling met bezoek aan Kasteel Geldrop en het Weverijmuseum inclusief een lunch voor maximaal 15 personen

• € 1.250 of meer
    U krijgt één avond naar keuze de beschikking over het Weverijmuseum waarvoor u uw eigen relaties of personeel kunt uitnodigen voor avondje Weverijmuseum met drankjes en hapjes!

• Geen tegenprestatie
    Ik wil dit project graag steunen en hoef hiervoor geen tegenprestatie te ontvangen.