Pers en overig nieuws

Artikel in DeMooiGeldropMierloKrant:
Op vrijdag 10 februari zijn de burgemeesters uit de regio en de Commissaris van de Koning Wim van den Donk te gast in Geldrop-Mierlo.
Zij kwamen bij elkaar voor een vergadering.
Daarna kreeg het gezelschap een rondleiding door het Weverijmuseum in Geldrop.

P2103616 1  P2103606 1

Inrichting vitrines

Met als thema Uitgelicht

Vanaf 15 januari is er weer een nieuwe expositie te zien in de vitrines van het Weverijmuseum. Tot en met half maart is er werk van een aantal vrijwilligers van het museum tentoongesteld. Bij een eerdere zoektocht bleken veel vrijwilligers bezienswaardige zaken te maken. In 2017 zodoende weer een nieuwe lichting ‘uitgelicht’.

Affiniteit
Naast de activiteiten voor het museum hebben de meeste medewerkers tal van andere werkzaamheden en hobby’s. Opvallend aan het werk van de vrijwilligers die nu exposeren zijn de raakvlakken die hun activiteiten hebben met textiel.

Els Verbeek
De merklappen van Els Verbeek zijn met grote precisie en zorgvuldigheid gemaakt. Historische replica’s en merklappen met een persoonlijke historie hebben een tijdelijke plek gevonden in een van de vitrines.

Resi Leffers
Al 32 jaar werkzaam als vrijwilliger, is Resi ook heel bedreven in het maken van kleding. Een aantal mooie voorbeelden laten we zien naast een van de talloze schorten die ze voor het museum maakt.

Katja van den Eijnden
Sinds ruim een jaar werkzaam als vrijwilliger maakt ze smeerkussens en probeert ze vanuit haar beeldende achtergrond zoveel mogelijk kennis en techniek binnen het museum op te doen. Daarnaast zien we in een tweede vitrine een kostuum dat ze maakte voor haar rol als hofdame voor de stichting ‘Doe Een Wens’.

Marjoanne Munsters
In tegenstelling tot een oud voornemen niets te bewaren blijkt hergebruik elke keer weer een thema voor het maken van nieuwe voorwerpen.

De vitrines zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van het Weverijmuseum en/of Hofdael, te bekijken in de gang tussen Hofdael en het Weverijmuseum: elke woensdag, zaterdag en elke eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00
Meer informatie over de expositie via 06-51208462 (Marjoanne Munsters-Blatter). Meer over het museum op www.weverijmuseum.nl/-nieuws-/expositie-vitrines.html