Pers en overig nieuws

Vanaf woensdag 2 mei 2018 is het Weverijmuseum weer geopend voor bezoekers.
Tevens is het museum na 2 mei ook elke zondag open.

1628408 SM-afbeelding-RCC-DMST-2018 Geef ons jou Stem
Rabobank Clubkas Campagne.

D
e leden van de Rabobank Dommelstreek (Geldrop-Heeze-Leende-Nuenen) hebben afgelopen dinsdag de stemcode voor de Clubkas Campagne toegestuurd gekregen.
Vanaf vandaag 5 april t/m 30 april kan er dus gestemd worden op uw favoriete club.
Wij hopen dat het Weverijmuseum hier toe behoort en zouden het fijn vinden wanneer u uw stem op ons uitbrengt.

Bij voorbaat dank.

Het
Weverijmuseum Geldrop - Herinrichting voor de toekomst!
Graag nemen we u mee naar Geldrop waar zich het prachtige Weverijmuseum bevindt. Het Weverijmuseum Geldrop, een in zijn soort uniek museum, dat de herinnering aan Geldrop als belangrijke textielstad in de 19e en 20e eeuw daadwerkelijk tot leven brengt. Dit begint al met het gebouw waarin het museum is gehuisvest: een markant fabrieksgebouw bij de Kleine Dommel, waarin vroeger de "Wollenstoffenfabriek A. van den Heuvel en Zoon'' was gevestigd. Het wordt nog versterkt als u het museum binnen gaat. Een en al bedrijvigheid. De weefgetouwen, vaak wonderen van techniek, staan volop te kletteren zoals dat bij de wevers heet en worden bediend door enthousiaste vrijwilligers die vroeger als wever actief waren of anderszins betrokken waren bij de textielindustrie.

Het Weverijmuseum heeft uw hulp nodig!

Het Weverijmuseum wil klaar zijn voor de toekomst en er staat een grote herinrichting gepland!
Om het voor bezoekers nog aantrekkelijker te maken hebben we iets unieks ontwikkeld:

Een pronkstuk van het nieuwe museum is De Techniekwand. Een beleving voor jong en oud! Lees verderop meer over deze spectaculaire attractie!

Om deze Techniekwand mogelijk te maken willen we samen met u de benodigde €33.000 euro ophalen.
Hiermee bieden we onze bezoekers een hedendaagse, moderne attractie en is het Weverijmuseum klaar voor de toekomst!

Op de website voordekunst.nl kunt u doneren aan ons project via de volgende link:

Of zoek op voordekunst.nl naar Weverijmuseum Geldrop.

• Je geld terug als het project niet slaagt

Elk bedrag te doneren vanaf €10

Geen transactiekosten

Doneer openbaar óf anoniem

•   Tip € 250 of meer
    We zijn je enorm dankbaar! U krijgt een persoonlijke uitnodiging voor de heropeningsceremonie van het Weverijmuseum.

• € 10 of meer
    Ik wil graag dit project steunen maar hoef daarvoor geen tegenprestatie!

• € 25 of meer
    Fantastisch! U krijgt van ons 2 gratis toegangskaarten voor het hernieuwde weverijmuseum

• € 60 of meer
    Helemaal fantastisch! U krijgt het unieke kinderboek Het geheim van het verdwenen katoenpad geschreven door Marianne Canters.

• € 100 of meer
    Top! Je draagt het museum een warm hart toe! U krijgt een set van unieke portretten en verhalen over Mijn werk in de textiel opgetekend door José van Lange Geraerdts

• € 500 of meer
    Uw naam wordt vastgelegd op de nieuwe Textielwand als één van de mensen die deze wand mogelijk hebben gemaakt

• € 750 of meer
    U krijgt een unieke stadswandeling met bezoek aan Kasteel Geldrop en het Weverijmuseum inclusief een lunch voor maximaal 15 personen

• € 1.250 of meer
    U krijgt één avond naar keuze de beschikking over het Weverijmuseum waarvoor u uw eigen relaties of personeel kunt uitnodigen voor avondje Weverijmuseum met drankjes en hapjes!

• Geen tegenprestatie
    Ik wil dit project graag steunen en hoef hiervoor geen tegenprestatie te ontvangen.